Opstart af egen virksomhed – Hvad med fradrag?

Hvad kan du trække fra i din virksomhed?

Det kan være en jungle at finde rundt i, hvad du kan trække fra hvornår, og under hvilke betingelser. Der er utrolig mange erhvervsdrivende som snyder sig selv for lovlige fradrag, og også en del som kommer til at trække noget fra, som ikke er helt lovligt. Hvis du vil være helt sikker på at alt er registreret korrekt, kan det være en god idé at få din revisor til at stå for bogholderiet. Det kan i mange tilfælde virkelig godt betale sig.

Men, hvis du selv vil stå for bogholderiet, har SKAT en rigtig god guide til, hvad du kan trække fra. Se guiden her. Den henvender sig primært til enkeltmandsvirksomheder med momspligt og personligt ejet mindre virksomhed.

Har du startet en ny enkeltmandsvirksomhed?

Når du har fået dit CVR nummer, så er du i gang… eller hvad?
Der er mange ting som skal gøres, oprettes, registreres, når du starter din egen virksomhed. Men hvornår er du helt klar til at gå i gang?

Iværksætterkurser

I de fleste større byer, tilbyder kommunen eller jobcentrene forskellige typer iværksætterkurser. Nogle er helt gratis, men andre har en lille brugerbetaling. Derudover findes der rigtig mange private udbydere af kurser for iværksættere. Undersøg mulighederne der hvor du bor, det vil give dig en rigtig god grundlæggende viden.

Netværker

Der findes massevis af netværker for selvstændige, som det vil være rigtig godt at gøre brug af. For eksempel kan du finde grupper på Facebook, f.eks IVN (Iværksætternetværk), hvor du kan få hjælp til stort og småt, og sparre med andre iværksættere.
Der er også rigtig mange andre netværker, hvor du fysisk kan mødes med andre, og dele erfaringer.

SKAT for enkeltmandsvirksomheder

På SKATs hjemmeside kan du finde en hel masse nyttig information om, hvad du skal have styr på. For eksempel kan du kommer til et virtuelt infomøde: Ny virksomhed, hvordan gør jeg?

Har du etableret et nyt selskab?

Er din virksomhed et selskab, gælder der andre regler, end hvis det er et lille enkeltmandsfirma.

Du vil højst sandsynligt have nogle ansatte i din virksomhed, som skal aflønnes, mange posteringer og endnu flere forskellige ting at holde styr på.

SKAT for selskaber

På SKATs hjemmeside kan du komme til et virtuelt infomøde: Nyt selskab – få en god start. Her får du et grundigt indblik i hvordan du starter et ApS eller A/S.

Hej

Mit navn er Lars Berg Rasmussen og jeg er selvstændig registreret revisor.

Jeg kan hjælpe dig med både rådgivning og regnskab.

Eller send en besked

9 + 4 =